keltische bedden en matrassen
Keltische IJzeren Bedden
Tel. 020 441 6363

Dit zijn enkele matrassen die we kunnen leveren bij bestelling van een bed

Klassieke Bedden

Moderne Bedden

Bed Bodems

Bed Informatie

Betaling en
verzending

Commentaren

Constructie

Contact opnemen

Container

Garanties

Geschiedenis

Kleuren

Links

Nieuws

Prijzenlijst

Shows

Vraag & Antwoord

  • Pocketveer
  • Latex
  • Koudschuim
  • Traagschuim
  • Polyether

De POCKETVEERmatras

Deze matras is opgebouwd uit tonvormige kleine veren per vierkante meter. Elke veer is afzonderlijk verpakt in een katoenen of non-woven hoes.

Bij toepassing van soepele afdeklagen komt het karakter van het pocket-binnenveringinterieur goed tot zijn recht. De afdeklagen kunnen bestaan uit Latex, Polyether, Traagschuim / Nasa Foam en HR Foam.

Belangrijk zijn de diktes van de afdeklagen, u moet er op letten dat de afdeklaag minimaal 3 cm. is. Zo voorkomt u snelle kuilvorming van uw matras.

Pocket-binnenveringmatrassen met tonvormige veren bieden comfort met meer souplesse. Er kunnen comfortzones gecreëerd worden door variatie in de draaddikte van de veren. Tevens zijn er Micro pocketveren matrassen die bestaan uit zeer kleine veren die nog beter met het lichaam meeveren. 

Eigenschappen van een pocketmatras:

  • goede conformiteit
  • goede vochtopname & ventilatie
  • voelt koel aan
  • op dit moment de meest verkochte matras
  • klachten gevoelig vanwege het mechaniek (van ijzer)

De beschikbare modellen zijn:

Contura de luxes Damast Dallas Silver-line Corsica Silver-line Milano
Silver-line Sonate Silver-line Sorrento Gold-line Ambiance Gold-line Elite
Gold-line Reggina Exclusive-line Grandeur Exclusieve-line Maestro Exclusieve-line Napoli

De LATEXmatras

Latex is een natuurproduct en komt van de latexboom. Door een latexmatras worden alle lichaamsdelen goed ondersteund, het latex past zich aan de vormen van het lichaam aan. 

Er wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering is een constante luchtcirculatie gewaarborgd. Er ontstaat door de beweging van de beslaper een gelijktijdig pomp- en zuigeffect dat voor een constante luchtwisseling zorgt. 

Latexmatrassen hebben een redelijk vochtregulerend, ademend en aanpassend vermogen. Een latexmatras is wel een warm matras dus niet aan te bevelen voor mensen die erg veel zweten. 

De levensduur van een latexmatras is minder lang dan die van een binnenverings-, pocketveer-, traagschuim-, of koudschuimmatras. De matras is geschikt voor alle ventilerende vaste en verstelbare matrasdragers. 

De algemene eigenschappen van een latex matras:

  • houdt de warmte vast
  • goede conformiteit
  • matige vochtopname
  • matige tot slechte ventilatie

 

De beschikbare modellen zijn:

Capri combi-latex Elegance  
Kristal Kristal stretch Robijn

De KOUDSCHUIMmatras

H.R. High Resilience (HR 30 tot HR 60)

Een hogere mate van comfort wordt geboden door een koudschuimmatras. Koudschuim vormt het beste naar uw lichaam en is een schuim met hoge comfort eigenschappen. Te verkrijgen vanaf 30 tot 60 kg/m³.

De reactieve polyetherpolyol zorgt ervoor dat de veerkracht merkelijk hoger is dan bij conventionele schuimen. De celstructuur is open en zeer gedifferentieerd, en zal daardoor het vocht veel beter opnemen dan een polyethermatras. Het materiaal ademt ook veel beter. Een koudschuimmatras is een ideale flexibele en sterke matras die bij het opmaken van het bed makkelijk in het gebruik is. Het is een matras naar de laatste technologie. De hardheid van de matras is zeer goed afgestemd op de lattenbodem of boxspring. Deze matrassen zijn vrij van schadelijke stoffen. 

Opmerkzaam van koudschuim is dat het brandvertragend is.

Bij koudschuimmatrassen wordt er een onderscheid gemaakt tussen 30, 40, 50, 55 en 60 HR. HR staat voor High Resilience of hoge veerkracht.
Hoe hoger het soortelijk gewicht des te beter de matras zich naar uw lichaam vormt. Koudschuimmatrassen kennen een lange levensduur, maar de levensduur verschilt wel naar gelang het HR gehalte.

Eigenschappen van een koudschuim matras;

  • goede conformiteit / de beste lichaamsondersteuning
  • voelt niet warm aan
  • goede vochtopname & ventilatie
  • lange levensduur
  • neem nooit een te dikke HR matras (max. 20 cm. hoog)
  • matras zonder klachten

Beschikbare modellen zijn:

De TRAAGSCHUIMmatras

Nasa Foam of slow- motion Foam zijn de namen die men voor traagschuim gebruikt. Deze matrassen zijn bedoeld voor mensen met rug- of spierklachten, zijn drukverlagend dus optimaal voor mensen met gewrichtspijnen. Deze schuimsoort reageert op lichaamswarmte en wordt extra soepel. Er wordt een minimale tegendruk op het lichaam ervaren. 

Het schuim reageert ook op de omgevingstemperatuur. Traagfoam heeft een dicht cellenstructuur, waardoor lichaamswarmte en lichaamsvocht redelijk wordt afgevoerd. Traagfoam is uitstekend te combineren met verstelbare matrasdragers. Doordat de matras drukverlagend is, is de bloedsomloop constant en daardoor blijft het lichaam warmer dus transpireert men meer, deze matras is daarom niet geschikt voor mensen die veel transpireren. Een voordeel is dat men wel minder draait tijdens de slaap. De dichtheid van het traagschuim speelt een belangrijke rol. Een hoge densiteit reageert anders dan een lage densiteit. De hoge densiteitsschuimen voelen harder aan en reageren langzamer, wat het overigens zwaarder maakt om te draaien in bed. Als de cellen kleiner zijn kan het ook automatisch minder ademen. Het wordt hierdoor warmer en neemt minder goed vocht op. Daarbij is het ook zo dat een hoge densiteit sterker op temperatuurwisselingen reageert en een kleinere marge qua temperatuur schommelingen verdraagt. Bij te hogere densiteiten (65 kg/m3 tot 85 kg/m3) zijn meer warmteklachten en ligt men meer "vast". 

Voor medische doeleinden wordt dan ook bijna nooit voor een hogere densiteit dan 60 kg. gekozen. 

De laatste paar jaar kwamen er veel nieuwe traagschuimen op de markt met een hoge densiteit van 70/85 kg/m3 ook uit China en Turkije. Dit traagschuim biedt niet hetzelfde comfort als een 50 kg/m3 traagschuim, het ventileren gaat absoluut achteruit en het is warmer vanwege de hogere dichtheid. Ook kwamen er matrassen op de markt met een densiteit van 35 en 40 kg/m3. Ze zien er goed uit en reageren goed maar als de densiteit te laag wordt is de levensduur ook iets korter.

Traagschuimmatrassen worden veelal aan de gezondheidssector geleverd en het is daarom van groot belang dat de matrassen bij 24 uur gebruik niet vochtig en klam worden. De verlijming kan wat dat betreft veel uitmaken. Er zijn 3 manieren van verlijmen: met waterbasis lijm, met synthetische lijm en hotmelting d.m.v. hars. Het voordeel van lijmen op waterbasis ten opzichte van synthetische lijm is dat waterbasislijm zich alleen hecht aan de celranden. Hierdoor smeer je de open celstructuur niet dicht en blijft er dus een goede verademing tussen de 2 schuimsoorten. 

De matrastijk is ook een belangrijk onderdeel van ieder matras, en vooral voor een traagschuimmatras. De tijk zorgt namelijk voor een goede vochtopname, temperatuur en ventilatie tussen de beslaper van de matras en het schuim. 

Ook van belang is de dikte van de matras. Een matras moet minimaal 18 cm. dik zijn. 

Voor medische doeleinden wordt dan ook bijna nooit voor een hogere densiteit dan 60 kg. gekozen. 

Eigenschappen van een traagschuim matras:

  • voelt gemiddeld in temperatuur
  • redelijke vochtopname & ventilatie
  • zeer goede conformiteit
  • medisch matras
  • niet geschikt voor mensen zonder gewrichtsproblemen of mensen die veel transpireren

Beschikbaar model is:

Sandra

De POLYETHERmatras

Deze matrassen hebben ter verhoging van comfort of buigbaarheid een kern van polyurethaanschuim en een gesloten celstructuur, ze zijn al dan niet voorzien van extra profileringen. 

De hoofdkenmerken van een zacht polyurethaanschuim worden bepaald door de dichtheid (densiteit kg/m³). Een hogere dichtheid zal in voorname mate een hogere duurzaamheid bewerkstelligen. De hardheid of draagkracht beschouwen we eerder als comfortfactor. Een andere belangrijke eigenschap is de veerkracht van een schuim (de resilientie in %) Verdere testen zijn onder meer brandeigenschappen, treksterkte, maximale uitrekking en dynamische vermoeiing. 

De duurzaamheid van deze matrassen wordt bepaald door het SOORTELIJK GEWICHT (S.G) het gewicht van de grondstoffen per kubieke meter polyether. Hoe hoger het Soortelijk Gewicht des te groter is de duurzaamheid. 

Aan het Polyetherschuim kan veel of weinig lucht toegevoegd worden, die hoeveelheid lucht per kubieke meter wordt aangegeven met S.G. Bij een matras met SG20 weegt het schuim 20 kg per kubieke meter, deze matras zal licht aanvoelen 

Voor dagelijks gebruik adviseren wij een minimaal Soortelijk Gewicht van 35 of hoger. Lagere SG's worden meestal gebruikt voor kinderbedden of logeerbedden. Polyetermatrassen hebben een gesloten celstructuur. Ze nemen niet zo goed het vocht op en ventileren niet goed. Een polyether matras heeft een laag corrigerend vermogen. 

Eigenschappen van een polyethermatras;

  • lage conformiteit / lichaamsondersteuning
  • voelt niet warm aan
  • redelijke vochtopname & ventilatie

Beschikbare modellen zijn:

**Mocht u alleen een matras bij ons kopen dan zijn we helaas genoodzaakt om bezorgkosten in rekening te brengen

Telefoon 020 441 6363

Betaling & verzending | Garantie | Constructie | Vragen | Commentaar | Nieuws | Geschiedenis | Links | Shows